top of page
AÇAÍ Banana Bread
לחם אסאי בננה
מה בסך הכל צריך?
1 סמבּהזוֹן אסאי מקורי או טהור (מופשרת)
2\1 כוס חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 בננות גדולות
2 ביצים מופרדות
2\1 כפית תמצית וניל טהורה
2\1 כפית מיץ לימון
1 כפית סודה לשתייה
2\1 1 כוסות קמח לחם
2\1 1 כפות מים רותחים
תוספות:
אוכמניות \ פירות יער לבחירתכם
אופן ההכנה:
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
מרחו במעט חמאה או שמן תבנית לחם \ אינגליש קייק.
מעכו את הבננות בעזרת מזלג למרקם חלק עם מעט חתיכות, הפרידו את הביצים לקערות נפרדות- חלמונים לחוד וחלבונים לחוד.
ערבבו את החמאה והסוכר ביחד בקערה גדולה, הוסיפו אליה את הבננות, החלמונים, תמצית וניל, מיץ לימון וסודה לשתייה, ערבבו היטב. הוסיפו בהדרגה את הקמח.
בקערת המיקסר הקציפו את החלבונים את ליצירת קצף יציב ולאחר מכן קפלו בעדינות את שאר הבלילה לקציפת החלבונים.
לבסוף למרקם דליל יותר הוסיפו את המים החמים.
יוצקים חצי מהבלילה לתבנית, מוסיפים את האסאי עם הפירות שבחרתם לאחר מכן יוצקים את שאר הבלילה שנותרה.
בעזרת שיפוד ערבבו בתנועות מעגליות את הבלילה על מנת ליצור צבע ודוגמא יפה ללחם שלכם.
הכניסו לתנור למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
צננו במשך 15 דקות והגישו.
bottom of page